история на сексуалните стимуланти

История на сексуалните стимуланти

Употребата на сексуални стимуланти, във вида в който ги познаваме днес, има своето начало през 1996 г. Тогава първоначално проучвано от Pfizer вещество Силденафил, което имало за цел да третира високо кръвно налягане и ангина не бива патентовано, а 2 години по-късно и пуснато на пазара, под търговското име Виагра. Именно това е и първият одобрен препарат за трениране на еректилна дисфункция при мъже.

Виагра или Силденафил е селективен инхибитор на фосфодиестераза тип 5, като по този начин позволява повишено кръвоснабдяване в пениса и дава силна и трайна ерекция. След Виагра, през 2003 г. на пазара излиза Циалис пуснат от фармацефтичния гигант Eli Lilly, който е търговското име на веществото Тадалафил, което има абсолютно същия принцип на действие, като Силденафила, но ефектът му е значително по-траен 18-36 часа.

Две години след Циалис, Bayer пускат третият най-популярните селективен инхибитор на фосфодиастераза тип 5, наречен Левитра.

Той съдържа активното вещество Варденафил. Варденафилът има същата продължителност на действие, като Силденафила,но при него се наблюдават значително по-малко нежелани реакции, които са присъщи за Виагра – зачервяване на очи, гадене, обриви и др. и също така единствен от трите, може да се комбинира с алкохол.

Употребата на Виагра, Циалис или Левитра не се ограничава само до мъжете, които имат проблем с поддържането на ерекция. Тя намира приложение и като средство за повишаване на качеството на сексуални живот. Стига да не се превишава препоръчаната от пройзводителя дозировка и препоръки за употреба, Виагра, Циалис и Левитра са безопасни за употреба. Те носят много нисък риск от нежелани реакции.

В днешни дни и трите вещества с предлагат от голям брой различни фармации по целия свят.

Освен селективните инхибитори на фосфодиастераза тип 5, които са изключително ефективни, когато проблемът е свързан с нарушено кръвоснабдяване в пениса. Днес на пазара има и продукти, които не действат на съдовата система. Те директно увеличават сексуалното желание и третират ендовременно еректиална дисфункция и импотентност при мъже. Такъв препарат е пептидът Бремеланотид. Той действа върху централната нервна система и елимира различни разстройства на сексуалната възбуда и при деавата пола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *