спрей за задържане

Спрейове за задържане

Спрейове за задържане – са отлично средство, създадено специално за мъжете за да могат те да издържат повече време в леглото и да доставят повече удоволствие на сексуални си партньор.

Основните ползи от употребата на спрей за задържане са:

  1. Удобни и практични опаковки, които позволяват лесното и удобно съхранение и пренос.
  2. Спреят за задържане е с локален анестетик (10% Лидoкaин) с висока ефективност, който има доказано действие при справяне на проблемите с преждевременната еякулация, като намалява чувствителността на главичката.
  3. Спреят за задържане има бърза абсорбация през кожата, което гарантира светкавичен ефект. Абсорбацията става за период до 5 минути.
  4. Задърщият спрей е съвместими с всички видове презервативи.
  5. Нужни са само 1-2 впръсквания върху главичката на пениса, непосредствено преди полов акт. Задържащ спрей за мъже Ви гарантира по-продължителен секс.

Вижте повече за продукта Macho Man тук!

Спрейове за задържане – може ли да забави еякулацията при мъжете?

Много мъже търсят отговор на въпроса, как да продължи половия акт по-дълго и да избегнат преждевременната еякулация. По научни данни, времето от проникването до еякулацията е средно под 5 минути и половина. За много мъже и техните партньорки, това време не е достатъчно. В проучване, в което двойките са помолени да оценят идеалната си сексуална продължителност, средният отговор при мъжете е 18 минути. За жените той е 14 минути.

Има ли нещо, което може да се направи за да се удължи момента? На пазара се предлагат много продукти, като най-популярният сред тях е спреят за задържане. Това е продукт, който има за цел временно да намали чувствителността на пениса, за да се увеличи времето, необходимо за постигане на оргазъм.

През последните години, спрейовете за задържане постигнаха своят връх. Толкова са популярни, че при бързо търсене само в amazon излизат над 300 резултата.

 Големият въпрос тук е дали наистина това работи?

До неотдавна това беше трудно да се каже, тъй като почти никой от предлаганите продукти, не беше подложен на научни тестове, за да види дали те отговарят на смелите им претенции. Но за щастие, сексолога Кристен Марк и сексуалния терапевт Иън Кернер, направиха проучване за един от най-популярните спрейове на пазара. Техните открития показват, че спрейовете със забавяне не само имат потенциала да увеличат сексуалната издръжливост на мъжете, но също така и да подобрят сексуалното изживяване за двамата партньори.

Тестовете

Марк и Кернер провеждат клинично изпитване на един специфичен продукт на основата на лидокаин, който се пръска върху пениса около 10 минути преди секс. Деветдесет и един мъже завършили опита, повечето от които били хетеросексуални и средно 40 години. Те са инструктирани да започнат с три спрея, всеки от които съдържа около 10 mg лидокаин.

Тестваната група обобщава, че 65% от тях увеличават времетраенето на половото сношение. Използването на спрей за забавяне е свързано с по-голяма вероятност и двамата партньори да достигнат оргазъм. При секс без спрей, оргазъм от двамата партньори се достига при 44% от участниците. А при тези със спрей, се наблюдава при 66%.

По-голямата част от мъжете (72%) казват, че продуктът има положителен ефект върху техния сексуален живот. Като цяло, тези открития ни казват, че спрейовете със забавяне могат наистина да увеличат сексуалната издръжливост. И освен това, те могат потенциално да подобрят секса за всички, като увеличат шансовете за взаимен оргазъм.

Въпреки, че всичко това звучи много обещаващо, има няколко важни предупреждения.

От една страна, в опитите е приложен само един вид спрей. В резултат на това не може да се каже колко добре работят стотиците други спрейове на пазара. Или дали въобще работят. Не всички от тях имат същата активна съставка като тази, която се тества и дори ако просто погледнете други продукти на основата на лидокаин, ще видите различия в концентрацията им.

Плюс това, въпреки че повечето мъже реагирали положително на спрея, използван в това проучване, значителното малцинство (13%) казва, че е оказало отрицателно въздействие върху сексуалното им преживяване. За съжаление, авторите не влизат в подробности какво представлява това. Като това ни казва, че спрейовете за забавяне не са за всеки. Ако откриете, че те не работят за вас, или просто не ви харесва идеята за десенсибилизиране на пениса на първо място, други опции за самопомощ включват упражнения на Кегел и техниката стоп-старт.

С всичко казано до тук, може да се заключи, че спреят за задържане работи. Но е добре преди да пристъпите към ползване, да го обмислите внимателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *